Dag bobslee, hallo wereld!

Ik ga weer op zoek naar plezier! In het sporten, in het gewone leven en in mijn werk als psychomotorisch therapeut.

In 2013 kwam ik terecht in de bobsleewereld, eerst als remster (2 jaar voor het Nederlandse development team en daarna 1 jaar voor Oostenrijk) en daarna als pilote in de monobob voor Nederland.

Het was een groot avontuur! Ik heb veel bijzondere mensen leren kennen en met veel van hen mogen samenwerken. Ook als individuele sporter had ik een bijzonder mooi team om me heen waar ik heel dankbaar voor ben. Daarnaast, of misschien wel mede dankzij al deze mooie mensen heb ik ook mezelf nog beter leren kennen…

De afgelopen twee jaar in de monobob waren niet eenvoudig. Een nieuwe sport op de Olympische Spelen brengt een hoop uitdagingen met zich mee. Ik heb hard geknokt, misschien soms wel te hard, en er alles uitgehaald wat er in zat. Dit heeft me uiteindelijk aan de start van de Olympische Spelen gebracht. Dat was een ervaring om nooit te vergeten, en ik ben supertrots dat ik Nederland heb mogen vertegenwoordigen op het hoogste niveau.

Het harde knokken en het overwinnen van alle hobbels onderweg hebben er aan de andere kant ook voor gezorgd dat ik niet meer vrij en blij aan het sporten was. Het plezier in de dagelijkse trainingen was weg. En plezier is echt wat ik nodig heb om het beste uit mezelf te halen. Ik was zo waanzinnig blij en trots op de Spelen. Deels door de prestatie en door daar te staan, maar er was ook een stuk opluchting. Ik kon weer ontspannen… 

De afgelopen weken heb ik dan ook besloten dat ik weer op zoek ga naar plezier, in het sporten, in het gewone leven en in mijn werk als psychomotorisch therapeut… op zoek naar avonturen buiten de topsport. Daarnaast ga ik een opleiding volgen tot wellness masseur en ben aan het onderzoeken of ik ook een opleiding kan doen om trainingen te geven. Want sport en gezondheid blijft wel mijn passie!

Ik wil al mijn sponsoren en mijn team enorm bedanken voor de mooie route die we samen hebben afgelegd en voor alle steun die ik heb gekregen. We hebben het toch maar mooi samen gedaan!

Photo credits Viesturs Lacis