Pré-olympisch monobob seizoen Sleper van start in Innsbruck

Karlien Sleper was vorig seizoen de snelste dame in het internationale monobob circuit. Dit jaar start haar seizoen op 11 december in Innsbruck. Niet als deelnemer aan de World Cup monobob, maar als forerunner.

Na haar meest succesvollee seizoen in de bobsleesport, zat Karlien tot afgelopen mei in grote onzekerheid of ze haar olympische missie wel kon voortzetten. Het onverwachts moeten aanschaffen van een eigen slee, het wegvallen van haar werk door corona en het wel of niet krijgen van een startplek voor de World Cup wedstrijden brachten veel onzekerheid.

Eind mei kreeg Sleper bericht van NOC*NSF dat ze komend seizoen onder de vlag van Team NL mag sporten. Over een startplek voor de World Cups gedurende het seizoen is ze lang in afwachting geweest van de internationale bond. Ondanks haar goede prestaties van vorig jaar en het hebben voldaan aan de 5 wedstrijden op 3 verschillende banen in 2 jaar eis, mag je zonder officiële plaats op een wereldranglijst helaas niet van start. Toch laat Karlien het er niet bij zitten. Dus start ze twee weken lang, in haar nieuwe monobob, als forerunner bij de World Cup wedstrijden op de bobsleebaan in Igls, Innsbruck. 

Foto: Rob Voss