‘Kwalificeren voor Beijing is het eerste doel’

Kwalificeren voor Beijing is het eerste doel. Ik hoop meteen op het test event in Beijing aan de NOC*NSF eis te voldoen voor de Olympische Spelen.  Ik neem heel veel goede energie en trainingsprestaties mee vanuit de zomer waardoor ik hoop enigszins onbevangen (voor zover dat gaat in een olympisch seizoen) te kunnen starten.

Beijing is voor alle atleten een nieuwe baan. Niemand heeft er het voordeel van veel afdalingen (behalve sporters uit China zelf). Het is een mooi moment om uit te vinden waar ik sta, vooral omdat iedereen een gelijke start heeft. Als het me lukt om me daar meteen een top 12 te behalen kan ik de rest van de winter gebruiken om de puntjes op de i te zetten en nog sterker te worden. 

De kwalificatie regels en eisen voor het kwalificeren van Nederland voor de Olympische Spelen vanuit de International Bobsleigh & Skeleton Federation:
– 4 landen mogen 2 monobob atleten sturen waarbij ook gekeken word naar de resultaten in de 2-vrouws bob.
– 6 landen mogen 1 dame sturen in de monobob waarbij ook gekeken word naar de 2 vrouws resultaten.
– 6 landen mogen 1 dame sturen in de mono op basis van alleen de monobob resultaten.

Voor mij betekent dit dat ik me moet plaatsen bij de beste 6 monobob atleten in de laatste categorie dus van de atleten die zich nog niet hebben gekwalificeerd door een combinatie ranking met de 2-mans bob, of vrouw in ons geval.

Kwalificatie eis vanuit het NOC*NSF:
Voldoen aan de eis van de IBSF en een top 12 plaatsing bij een World Cup of het test event in China in het seizoen 2021/2022.

Ik hoop in China meteen aan de NOC*NSF eis te voldoen met een top 12 plaatsing op het test event. Daarna is zaak om internationale wedstrijdpunten te halen en op een goede positie te staan op de IBSF monobob ranking aan het eind van het seizoen (16 januari). Ik moet me bij de 6 monobob atleten plaatsen die zich nog niet  hebben gekwalificeerd via de 2 vrouws (bobslee). De eerste 14 plaatsen op de Olympische Spelen zijn voor de combinatie piloten. De laatste 6 voor de specialisten, die dus alleen monobob doen.