Live blog Road to Beijing 2021/2022

13 en 14 Februari 2022

13 en 14 februari 2022: Olympische Spelen Beijing
(watch the replays of heath 3 and 4)

 
20 januari: De slee is opnieuw gewrapt en gaat vandaag op transport naar Beijing!


15 januari: Zesde op het EK in St. Moritz!

8 januari: Gezien de situatie met mijn hamstring heel tevreden met een 15de plaats op de World Cup in Winterberg! 
 
7 januari: Met een opgelopen hamstring blessure afgelopen week hebben we in overleg besloten dat ik de wedstrijd in Winterberg wel mee ga doen maar niet maximaal ga starten. 

 

1 januari: Allereerst een gelukkig en gezond nieuwjaar!

Ik ben in Winterberg tot 9 januari, daarna door naar St. Moritz voor de laatste World Cup voor de Olympische Spelen, tevens ons EK!

December

3 December, Europacup Winterberg

Met een crash in de tweede run eindigde ik bij de Europacup in Winterberg als vijfde. Up for revanche volgende week bij de World Cup! Hopelijk is mijn pijnlijke knie dan ook weer helemaal hersteld.
November

20 November -> NOS Sport: Monobobster zet reuzenstap richting Olympische Spelen

 

20 November -> World Cup Debuut!!!

Aan de start van de eerste World Cup Women’s Monobob in Innsbruck staan 28 dames. Karlien start in de eerste run als 27ste.  

11/12 November EUROPACUP in Lillehammer 2x ziler! 

Super tevreden over de eerste race van de Europacup in Lillehammer op 11 november. Met een geleende slee, want mijn eigen slee was niet op tijd op locatie. Doordat er iets overgewicht bleek te zijn in China hebben we voor deze wedstrijd het zekere voor het onzekere genomen en minder gewicht in de slee geplaatst. Twee stabiele runs neergezet en een zilveren medaille als resultaat. Een super mooie opening van het seizoen in Europa! 
 
De tweede Europacup wedstrijd was meteen de dag erna. Een beetje vermoeid nog de eerste dag, maar met veel goede energie door het resultaat, aan de tweede wedstrijd begonnen. Iets meer gewicht in de slee toegevoegd want na de eerste wedstrijd was er toch nog wat ruimte tot het maximum gewicht. De eerste run was echt een hele beste; slechts 0.02 seconden achter de nummer 1 Stephanie Schneider uit Duitsland. 

Met de eerste plek in het vizier echt alles gegeven in de tweede run…  In het bovenste gedeelte van de baan meteen wat stomme kleine foutjes gemaakt waardoor de kans op de snelste tij was verkeken. De eerste plek was echt dichtbij, dus dit is even balen. Maar op naar de World Cup in Igls nu met twee zilveren medailles!

4 November, off to Lillehammer for the EUROPACUP. 

Zonder mijn eigen slee want die is nog onderweg vanuit Beijing. Gelukkig kan ik van het Belgische team een slee gebruiken zodat ik toch kan sleeën. Super happy!  
Oktober

Thuis – 28 okt

7 oktober – Eerste afdaling vanaf de top! 

6 oktober – Eerste afdaling op de olympische baan in Beijing, van de damesstart!


4 oktober – Off to Beijing!

September

27 september – De laatste zware trainingsweek voor we naar China vertrekken voor het test event en de World Cup op de olympische bobsleebaan. Zin in! 

16 september – VO2 Max Test – Ziekenhuis Gelderse Vallei helpt mij om mijn gezondste en fitste versie te vinden voor dit olympische seizoen!